Programul Aderrio este înscris în competiția lansată de Coaliţia Organizațiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC). Prima ediție a Galei COPAC va avea loc pe 19 septembrie 2016 la Teatrul Naţional din Capitală. Prin acest eveniment, Coaliția își propune să încurajeze organizațiile din zona neguvernamentală prin promovarea diverselor inițiative și proiecte, a organizațiilor și persoanelor implicate care, prin eforturi susținute, și-au propus să sprijine pacientul și sistemul de sănătate și au reușit să aducă schimbare acolo unde era nevoie.
Competiția Gala COPAC 2016 are opt categorii de concurs, printre care și Inovaţia în sprijinul pacienților, în care sunt prezentate proiectele, cercetările, inițiativele care, prin realizările lor, au oferit suport pacienților. Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii şi Totem Communication au înscris Programul Aderrio la categoria Inovaţia în sprijinul pacienţilor, pentru contribuția sa inovativă.
Puteți vota Aderrio până pe 14 septembrie 2016!
La fiecare categorie vor exista câte două premii: premiul Juriului și premiul Publicului. Iar publicul își poate vota preferații pe internet. De pe 31 august 2016, orele 18.00 a început votarea. Puteți și dvs. vota până la data de 14 septembrie 2016, orele 18.00 pe site-ul www.gala2016.copac.ro, dând un simplu click pentru favoriții dvs. la fiecare categorie în parte. Potrivit organizatorilor, se poate vota de pe un IP o singură dată la fiecare categorie!
În ceea ce privește categoria Inovaţia în sprijinul pacienţilor, o regăsiți în partea stângă a siteului, ultima categorie de jos și puteți bifa în dreptul programul Aderrio.
7 proiecte au fost înscrise la această categorie, deci bătălia pentru premii este mare. La data publicării acestui articol, Programul Aderrio era pe locul I, cu 1001 voturi.
Peste 3000 de pacienți în Programul Aderrio
Programul Aderrio este gratuit și autorizat de Ministerul Sănătății – Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale și se adresează în prezent în exclusivitate medicilor reumatologi și dermatologi și pacienților aflați deja în tratament cu terapii cronice. Prin activitățile Programului nu sunt influențate în niciun fel decizia medicului sau a pacientului de a prescrie sau urma un anumit tratament, schema de tratament așa cum aceasta a fost inițiată de medicul prescriptor.
În prezent, 200 de medici reumatologi și dermatologi și peste 3000 de pacienți cu afecțiuni cronice reumatismale sunt înscriși în programul Aderrio, beneficiind de servicii menite să asigure un management mai bun al tratamentului și creșterea calității vieții pacienților. Programul Aderrio este susținut de lideri de opinie din domeniul reumatologiei și dermatologiei precum și de organizații neguvernamentale – Asociația Română pentru Promovarea Sănătății, Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate, Asociația Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania – “A.R.T.”, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune – APAA, Societatea Română de Dermatologie. De asemenea, programul Aderrio este susținut și de companii farmaceutice,astfel pacienții cu psoriazis, poliartrită reumatoidă, artrită psoriazică sau spondilită anchilozantă care urmează terapiile corespunzătoare fiecărui producător în parte, beneficiază de diferite servicii personalizate și specifice.
Pacienții înscriși în programul Aderrio beneficiază de servicii personalizate special concepute în funcție de terapia administrată, cu scopul de a crește aderența la tratament, cum sunt:
– Comunicarea cu pacienții și medicii prin diverse mijloace – apeluri telefonice, e-mailuri și SMS-uri de informare transmise periodic
– Programarea la medicul specialist pentru reevaluarea stării de sănătate sau pentru eliberarea rețetei
– Suport logistic pentru medici și pacienți în vederea asigurării continuității terapiei (sprijin în elaborarea și depunerea dosarului la casa de asigurări)
– Transportul medicamentului la domiciliu
– Informare prin intermediul platformei electronice (www.aderrio.ro) , unde pacienții pot afla mai multe informații de suport referitoare la afecțiune și administrarea tratamentelor
– Organizarea evenimentelor dedicate pacienților.
Orice pacient aflat în tratament pentru psoriazis, poliartrită reumatoidă, artrită psoriazică sau spondilită anchilozantă se poate înscrie în programul de aderență prin intermediul medicului care îl îngrijește și poate beneficia de serviciile oferite prin Program – cu condiția să aibă deja un tratament prescris și să existe recomandarea medicului curant înscris în program.
Aderrio este primul program de aderență implementat în acest fel în România, care contribuie la creșterea informării pacienților cu privire la importanța respectării recomandărilor medicului și a administrării corecte a tratamentului prescris de medicul specialist.
Sursa: