Home
Noutati
Clujenii au aflat despre beneficiile programul Aderrio

Clujenii au aflat despre beneficiile programul Aderrio

Programul Aderrio a fost prezentat pacienților cu boli reumatismale din judetul Cluj, în cadrul manifestării organizate de Asociația Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania, ART Cluj în data de 25 noiembrie, la Vila Diakonia. Întâlnirea, denumită sugestiv ,,ReumArt: de unde venim, cine suntem, încotro ne îndreptăm?” la care au participat și medici reumatologi din Cluj, a fost gândită pentru a veni în sprijinul pacienților cu boli reumatismale inflamatorii. La eveniment au fost prezente în jur de 40 de persoane, majoritatea pacienți care urmează o terapie biologică. Key Account Manager-ul programului Aderrio a participat la eveniment și a prezentat pe larg beneficiile acestui program.

,,Erau câțiva pacienți acolo care sunt deja înscriși în program, dar marea masă de pacienți prezenți în sală doar auzise de Aderrio. Nu aveau foarte multe informații, așa că a fost o bună ocazie să afle detalii legate de acest program de aderență. Mai mult, la finalul prezentării, a avut loc o sesiune interactivă în care pacienții cu boli reumatismale au putut să-și exprime opiniile cu privire la program. Cum văd ei Aderrio, cu ce-i ajută și în ce fel”, a precizat reprezentantul Aderrio.

Pentru pacienți, Aderrio înseamnă siguranța administrării

În ceea ce privește Aderrio, pacienții care sunt deja înscriși, au punctat că deși nu au nicio problemă cu aderența la tratament, pentru că sunt foarte conștiincioși, își iau medicația la timp, faptul că sunt înrolați în acest program le conferă o siguranță. ,,Au siguranța că n-o să rateze programările la medic, că n-o să rateze administrările, că-i sună cineva și mai stă de vorbă cu ei. Eu cred că pentru unii pacienți, Aderrio depășește granița de back-up. E ușor să spui că n-o să uiți și apoi ai uitat să iei tratamentul”, e de părere Key Account Managerul programului. Aderrio își propune să rezolve lipsa accesului românilor cu boli reumatismale la informație, punând la dispoziție mai multe detalii referitoare la patologia pe care o au acestia, la tratamentele pe care le urmează, la implicațiile lipsei de aderență, toate pe înțelesul pacienților. Adesea, unii dintre pacienți se deschid ușor în fața colegilor din call center. Nu sunt puțini nici cei care nu mai urmează medicația prescrisă de reumatolog, de îndată ce simptomele se ameliorează și se simt mai bine

Pentru medici, Aderrio înseamnă evidența tratamentului online

Medicii din Cluj care au participat la întâlnire, atât specialiștii cât și rezidenții reumatologi, știau de programul Aderrio. Mai mult, îl consideră o inițiativă care vine în special în sprijinul pacienților, dar nu numai, ci și al specialiștilor. ,,Medicii văd utilitatea, mai ales prin faptul că pot gestiona mai ușor un volum mare de pacienți. Un alt beneficiu ar fi aderența pacienților la tratament. Medicii prescriu niște medicamente, iar statul face eforturi mari pentru a deconta aceste tratamente, de aceea este normal ca banii cheltuiți să fie folosiți pe medicamentele respective și pacienții să își administreze corect tratamentul. Orice medic își dorește ca pacientul să fie aderent, să-și ia tratamentul. Un beneficiu pentru medici îl constituie înlesnirea accesului la programări. Noi, cu ajutorul programului Aderrio, putem să-i sunăm și să-i programăm pe toți pacienții care urmează să fie evaluați. Prin intermediul programului, medicii pot vedea online dacă pacientul X sau Y și-a luat tratamentul”, a subliniat Key Account Manager Aderrio. Astfel, medicii câștigă mult timp în lucrul cu pacientul și obțin și rezultate în ceea ce privește aderența.